sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Nakkilan näyttely 8.12.2012

Vuoden viimeisestä näyttelystä rustaaminen jäi nyt sitten näin joulun alle. Kyse ei ole ollut saamattomuudesta, vaan en ole saanut kuvia pois kännykästä. Nyt mutkien kautta sain ne koneelleni, joten pääsin tästäkin näyttelystä vähän rustaamaan.

Matkaan lähdimme kolmeen pekkaan, minä, Janina ja Sari. Minä ja Sari arvostelimme virallisia rottia, minulle rexit, katselmus ja koe stantut, Sarilla sileät. Janina taas arvosteli pet rottia. Eli autollinen tuomareita ja näyttelyyn matkaavia rottia. Sopivasti näyttelyksi tuli myös melkoinen pakkasilma. Tellu oli tuonut edellisenä iltana pari rottaansa minulle ja olin hakenut myös Leenalta sijottinaaras russian silver agoutin luokseni. Aamu ei ollutkaan niin kylmä mitä edeltävät päivät, onneksi. Rahtasin aamutuimaan autoon omat, Tellun ja sijottirotat. Ajoin sovitulle huoltoasemalle, josta Janina nappasi minut kyytiinsä. Myös Tiina toi pari sijoituseläintään mukaamme. Matka sujui nopeasti höpistessä ja uusi näyttelypaikka oli todella lämmin, sitä alkuun kun mietimme miten lämmitys pelaa.

Elina oli suostunut sihteerikseni ja arvostelu sujuikin suhteellisen nopeasti, meidät kaksi tuntien siinä olisi voinut vierähtää paljon kauemminkin aikaa :D Olin niin tyytyväinen rexeihin. Niitä ei ollut minulle montaa ilmoitettu, joko ihmiset olivat jo lomatunnelmissa ja pikkujouluissa, tai sitten ovat tulleet järkiinsä ja eivät ilmoita ja turhaan pistä rahojaan, että ilmoittavat minulle niitä melkein rexejä. Minulle rex luokka on turkkiluokka, joten rotan kihara on se ensisijainen asia. Jos kiharaa ei ole, on aivan sama onko eläin tyypiltään huippu tai väriltään erinomainen. Itse annan mieluummin anteeksi näissä kahdessa, jos turkki on erinomainen. Kuten sanottu rexejä oli ilmoitettu minulle vain noin 25, mutta määrällä ei niin väliä jos laatu on tätä luokkaa :D

Voittajan valinta ei ollut vaikea. Se oli upea rex sienna uros. Toivottavasti Kesyrottayhdistys ottaisi mukaan kuvausvälineet ensi kerralla näyttelyyn ja ikuistaisi näitä upeita eläimiä standardiin. Varsinkin tämä ykkönen olisi hyvä löytyä standardimme kuvista!



ROP 1 rex sienna uros

Toiseksi tullut olikin sitten naaras. Naarailla harvemmin turkki yltää urosten tasolle, mutta tämä naaras oli aivan upea turkiltaan ja oli vielä vanha naaras.


ROP 2 rex buff naaras

Agouteja löytyy yleensä aina ROPeista. Välillä se on tuntunut hieman tylsältäkin ja tuntuu, että tuomarit helposti valitsevat niitä varmoina tapauksina roppeihin. Rexeissä on vain jo vuosia ollut niin, että agoutit ovat yleensä niitä upeita rex eläimiä. Tällä kertaa niitä löytyi ropeista kaksi.

ROP 3 rex agouti uros

ROP 4 rex agouti uros
 Kolmen viimeisen kanssa en ollut läheskään niin varma, kuin ykkösen ja kakkosen. Nämä kolme viimeistä olisivat ehkä voineet olla jossain toisessakin järjestyksessä, mutta nyt ne menivät näin. Valitettavasti kuvissa käytetty salamaa, joten värit ovat hiukan hailukoita eikä upeat rexauksetkaan tule niin hyvin esiin kuin livenä.

ROP 5 rex topaz uros

Paras juniori oli rex buff uros. Nuorten eli junioreiden luokka on usein heikko, koska niiden kiharat ovat usein vielä täysin kesken kehityksen. Tämä pikkuinen uros oli turkiltaan kuitenkin jo erittäin hyvä ikäisekseen.


Paras juniori rex buff uros

Paras juniori kaverinsa kanssa

Jaoin kaikille ROP 1-5 ja Parhaalle juniorille kaksi tähteä. Lisäksi lahjoitin pari irtotähteä. Eli yhteensä kahdeksan eläintä sai tähtiä. Aikamoinen suhde eläinten määrään verrattuna. Se kertoo jo mielestäni näyttelyssä nähtyjen eläinten tasosta. Tässä kuva vielä roppien ulkopuolelle jääneistä kahdesta uroksesta, jotka siis saivat kuitenkin yhdet tähdet per nenä.

rex chocolate uros

rex mink badger uros
Tämä vuoden viimeinen näyttely oli suhteellisen pieni, monta tuttua naamaa puuttui paikalta. Joka tapauksessa tunnelma oli upea ja oli kiva ehtiä juttelemaankin immeisten kanssa. Tässä muutama kuva näyttelyn lomasta :D


Pet tuomari Riitta apujoukkoineen

Sarit <3

Janina apujoukkoineen

Omat rottani eivät saaneet mitään ihmeellistä. Nyt sitten vaan rekisteröimään vuoden viimeisissä näyttelyissä laatupalkinnon saaneita. Paluumatka sujui nopeasti eikä nähty peurojakaan kuten menomatkalla.

Turussa huoltoasemalla odottikin sitten jäätynyt auto. Lasit olivat niin jäässä, että minulla meni pitkän aikaa ennen kuin pääsin lähtemään. Ensin palautin Tiinalle hänen sijoitusrottansa, sitten tiputin Leenan sijottitytön ja lopuksi vielä kuskasin Tellun rotat hänelle. Meni aika kauan ennen kuin lopulta sitten kuitenkin olin kotona. Onneksi minulla oli kassissa tuliaiset Elinalta, valkosuklaarotat, se pelästi hieman paluumatkan pituutta :D

Ensi vuonna sitten uudet kujeet ja uudet näyttelyt. Startataan Perttulasta tammikuussa. Nähdään taas näyttelyissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti