torstai 17. marraskuuta 2011

Liedon näyttely 5.11.2011

Virallisilla rotilla tuomareina piti olla kolme ruotsalaista tuomaria: Astrid Bergman, Potku Holmstedt ja Theres Granath. Valitettavasti pari päivää ennen Liedon näyttelyä sain vielä puhelun Potkulta. Astridin oli peruuttava tulonsa henkilökohtaisten syiden takia. Onneksi hätä ei ollut tämännäköinen, koska rottia oli tällä kertaa virallisiin luokkiin ilmoitettu suhteellisen vähän. Tehtiin vähän suunnitelmat uudestaan ja Potku arvostelikin rexien lisäksi sileäkarvaiset juniorit. Theresin oli alustavasti tarkoitus arvostella sk junioirit, mutta nyt ne vaihtuivatkin sileäkarvaisten avoimen luokan eläimiin. Pet rottia arvostelivat ahkeraan tänä vuonna arvostellut Janina ja Lappalaisen Sanna. 

Aamulla oli aikaisin lähtö näyttelypaikalle. Nappasin Tellun kyytiin ja kaahasimme 15-20 minuutissa näyttelypaikalle laittamaan kuntoon paikkoja. Siellä olikin jo iso kasa aktiivisia harrastajia ja LSKGY:n hallituslaisia, joten ei siinä kauaa nokka tuhissut. Janina noukki ruotsalaiset aamulla satamasta. Minä touhusin eläinten vastaanotossa, jaoin numerolappuja ja Maijun kanssa otettiin korjauksia, luokkasiirtoja ja jälki-ilmottautumisia vastaan.

Alkujaan olin Paulan kanssa sopinut, että vuorottelisimme Potkun sihteerinä ja assarina, mutta ihanainen Paula lupasi kirjoittaa kaikki arvostelut. Tämä oli aivan mahtavaa, varsinkin kun tuo käteni on mitä on eikä sillä kovin montaa riviä ilman kipuja kirjoita. Mielellään sitä sihteerinä toimisi, koska olisi erittäin mielenkiintoista seurata läheltä muiden virallisten tuomareiden arvostelua ja palkitsemispäätöksiä. Toimin siis assarina Potkulle ja viereisessä pöydässä Maiju assaroi Theresiä, joka arvosteli Suomessa ensimmäistä kertaa ja tästä syystä arvostelu sujui huomattavasti hitaammin kuin vanhoilla konkareilla. Päivän aikana piti juosta myös muissa asioissa, mutta onneksi Maiju, Roosa ja muut paikkasivat hommaani Potkulla. Pariin kertaan oli muutama boxikin kateissa, mutta onneksi sain apuja tarkkasilmäisiltä näyttelyasettajilta.

Assaroinnin ja muun touhun ohella piti luovuttaa Anskulle ja Sadulle poikaset. En ehtinyt kummankaan kanssa juttelemaan rauhassa, mutta toivottavasti pikkuiset ovat kotiutuneet hyvin ja heistä kuulee pian kuulumisia. Fiuri vei Tiialle Espooseen Siirin poikueesta russian buff tytön ja Tellun poikueesta blue agouti tytön, saivat kehujakin, että olivat niin kaunis pari. On muuten ihanaa, kun kanssaharrastajien avustuksella ja kyydeillä milloin poikaset lähtevät uusiin koteihinsa milloin naaraat menevät astutukseen, kyllä tämä harrastus olisi paljon vaikeampaa ilman teitä.

Paulalla oli myös minulle Helsingintuliaisia. Zarr-sijotusnaaras oli astutettu Paulan sijottiuroksella viikkoa aikaisemmin. Valitettavasti pari päivää sitten tytölle ilmeni kiima eli nyt pitää sitten miettiä toista sulhasehdokasta täältä jostain lähempää. Ai niin sain myös näyttelystä muitakin tuliaisia: flunssan, jonka kourissa olen paininut Liedon näyttelyn jälkeisestä maanantaista asti.

Ehdin myös näyttelypäivän aikana tehdä pikajouluostoksia :) Satu ja Story Art oli tullut myyntipöytineen paikalle. Tein siis tilauksen ja ihastuttavat lahjat tulevat minulle hyvissä ajoin ennen joulua, että ehtivät tuonne Ruotsin puolelle ajoissa. Ehdottomasti suosittelen eläinaiheisia lahjoja Story Artista, ne ovat kyllä niin mahtavia!

Päivä meni lopulta nopeasti ja päästiin palkintojen jakoon. Rexeissä ei meille tai meidän kasvateille tullut mitään, mutta sileissä menikin paremmin. Kasvattimme Zaya’s Lala Firemane (besrbp) oli ROP2 kahdella tähdellä. Onnea Jenni-omistajalle, samallahan tämä sileäkarvainen naaras valmistui myös Fin Championiksi. ROP1 kahdella tähdellä olikin sitten russian buff sijoitusnaaras Zaya’s Kipinä, joka oli minulla vielä kotona. Kipinähän on sijoituksessa Sinillä ja oli minulla astutus/poikastentekoreissulla, ja kun poikaset ovat lähteneet jo matkaan ja Kipinän palautus oli vasta Helsingin näyttelystä, päätin ilmoittaa sen Liedon näyttelyyn ja hyvä niin :) Ihan mukava päivä siitä sitten tulikin.

Tellu toimi näyttelyssä paparazzina, joten kuvia odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti