sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Lapuan näyttely 22.10.2011

Agilityä Lapualla
EPJY järjesti Lapualla näyttelyn ja vielä viralliset luokat niin ei siinä sitten pitänyt kuin sopia kyyti ja oltiin valmiita lähtemään. Janinakin halusi onneksi lähteä näin pitkälle matkalle, joten Janina hommasi auton ja toimi luottokuskinamme. Muita kyytiläisiä oli minun lisäkseni Tellu ja Tiina. Näin saatiin vähän matkakulujakin pienemmäksi, kun oli porukkaa vähän enemmän. Se tietty tarkoittaa aina sitä, että on sovittava joku boximäärä per nuppi, jotta oikeasti myös mahdumme lähtöaamuna kaikki elukoidemme kanssa autoon. No tiesihän sen, että minun eläinmäärälläni ei edes täyttynyt oma kiintiöni vaan siihen saatiin vielä pari salamatkustajaa Suskilta. Suski toimitti jo edellisenä iltana rotat Tiinalle, jonka aviomies kuurasi tytöt näyttelykuntoon.

Olimme suunnitelleet aamulähdön niin, että Tiina haki minut ensin ja sitten suunnattiin Tellun parkkipaikalle, jossa tavattiin Janina ja Tellu. Siinä sitten aikamme aseteltiin rottaboxeja pinoon ja vielä päälle Janinan pieni lintuhäkki ja lopuksi vielä ahtauduttiin Tiinan kanssa takapenkille. Muistaakseni lopullinen lähtö matkaan oli noin puoli viiden aikaan aamulla, ainakin jotain sinnepäin. Ja arvasihan se, että aina jotain unohtuu. Janina huomasi jossain vaiheessa, että lupaana pearl junnu oli jäänyt kotiin :(


Menomatka Turusta Lapualle mentiin Huittisten kautta ja kilometrejä kertyi yhteensä noin 325. Ja kuinka ollakaan minun takiani jouduttiin pysähtymään pissatauolle jo Aurassa. Voi kun pystyisikin lähtemään aamuisin ilman aamukahvia, mutta se on kyllä minulle täysin mahdotonta. Auran jälkeen ajettiinkin jo pidempi matka eli seuraavaksi pysähdyttiin aamiaiselle vasta Jalasjärven ABC:lla. Vielä ennen Lapuaa oli nopea pysähdys, kun Janina tiputti matkasta pienen lintuhäkkinsä Seinäjoella. Oltiin hyvissä ajoin perillä Lapualla, aurinkokin oli noussut eikä siellä pohjoisessa ollut edes kylmä :D Onneksi päästiin Tiinan kanssa perille asti, koska etupenkkiläiset olivat jo pariin kertaan heittämässä meitä pihalle ja liftaamaan :)


Virallisia rottia tuomaroi Sari Andersson ja kaikilla oli rottia hänelle ilmoitettuna.Tiinalla oli lisäksi myös pet luokkiin ilmoitettuna muutama rottanen, joten Tiinalla alkoikin pieni viimeistely puunaus heti paikan päällä. Päivä oli mukavan rento eikä oltu hommissakaan ketään (tosin hoidettiin kyllä Janinan kanssa agility-rottien eläintentarkastus), joka ehkä oli hyväkin asia, koska kaikki olimme enemmän tai vähemmän tööt, parin tunnin yöunien jälkeen. Sen huomasi allekijoittaneestakin, joka rupesi keksimään jo menomatkalla Janinan poikasille nimiä, joten voitte syyttää meikäläistä jos Janinan tulevilla poikasilla on hieman hmmm sanoisinko erikoiset nimet :) Päivän aikana kävimme grillillä syömässä ja tellun kanssa käytiin nuuskimassa pari paikallista kirpputoriakin. Löytöjäkin tehtiin mm. pari fleecepeittoa rotille ja kaulaliinat ihmisille, kyllä oli hinnat pikkasen halvemmat kuin Turussa eli seuraavaksi täytyy varata aikaa enemmän penkomiselle.
Näin se menee kun osaa
Meidän rottalasta ei ollut ilmoitettu kuin yksi rex uros Tellulta, mutta sekään ei valitettavasti päässyt osallistumaan. Sileäkarvaisten ROP:ssa olikin Zaya's-rottia iloisesti jopa kokonaiset neljä. Teron puunaama Suskin rottanaaras Marika (Zaya's Marika Granitehand) oli ROP4 kahdella tähdellä ja samalla valmistui Fin Championiksi. Kiitokset Terolle ja onnittelut Suskille! ROP3 oli Tellun black eyed siamese russian blue point poika Zaya's Nighh Spinechill, joka sai myös kaksi tähteä ja oli samalla Paras juniori. ROP2 kahdella tähdellä oli samanvärinen uros Zaya's Dracul Cadava, tosin tämä herra kilpaili avoimessa luokassa. Dracul valmistui myös Fin Championiksi. ROP1 kahdella tähdellä oli Tiinan omistama Zaya's Banana Split ja sai samalla Fin SuCh-tittelin. Sen enempää ei Champion titteleitä enää ole saavutettavissa, joten Tiinalle onnittelut ja kiitokset! Päivä oli tosiaan mitä parhain, myös pikku Piruni oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä, tietenkin katselmusluokassa ja sai puollon marten muunnokselle.

Paluumatka tehtiin Tampereen kautta, kilometrejä kertyi tätä kautta noin 365. Miksi sitten kiersimme Tampereen kautta? Tämä siitä syystä, että olimme sopineet treffit Pirkanhoville. Katriina olikin siellä meitä jo vastassa, kun kaarsimme pihaan. Jyväskylän näyttelymatkalla viemämme Tellun simskunaaras ja toinen jo Katriinalla hetken asustellut Lonolun palautuivat astutusreissultaan. Kummatkin tytöt astutettiin kuukauden päästä kaksi vuotta täyttävällä silver black kasvattiuroksellamme, joka asustaa veljensä kanssa siis Katriinalla. Ja tänään tuli tulostakin, Lonolun on synnyttänyt! Poikasia olisi siis saatavilla taas joulukuun puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti