perjantai 12. elokuuta 2011

Rotat elokuvissa

Olen aikamoinen elokuvien suurkuluttaja. Varsinkin kauhuelokuvat ovat lähellä sydäntäni ja niitä on tullut katseltua jo teini-ikäisestä lähtien. Rottiahan esiintyi usein juuri kauhuelokuvissa, mutta myös hiirten tavoin animaatioelokuvissa. Yksi kuuluisista rotista on tietenkin Harry Potterissa esiintyvä Kutka (eng. Scabbers), jonka Harryn ystävä Ron Weasley omistaa. Suomalaisten kesyrottaharrastajienkin rottia on esiintynyt suomalaisissa tv-sarjoissa,  elokuvissa ja muissa ohjelmissa.


Kauhuelokuvissa tosiaan esiintyy useinkin rottia, tosin yleensä pienemmissä osissa ja tietenkin pelottavassa ominaisuudessa. Harvoin ne kuitenkaan pääosiin pääsevät, mutta tällaisiakin kauhuelokuvia löytyy. Yksi itselleni heti mieleen tuleva on Willard vuodelta 2003. Tänä elokuva on uudelleenfilmatisointi vuodelta 1971. Tuota vanhempaa versiota en ole nähnyt, mutta uudempi löytyy jopa hyllystäni.


Willard on yksinäinen ja elämäänsä tylsistynyt nuori mies. Hänen kellarissaan asuu rottia, joiden kanssa hän huomaa omaavansa erikoisen yhteyden. Willardia itseään on kohdalta elämässä aina kuten rottia, joten niiden avulla hän pääsee kostamaan elämänsä vääryyksiä. Willardia esittää Crispin Glover, joka esittääkin hahmonsa upeasti. Jos ei pelkää synkkiä kauhuelokuvia eikä ne aiheuta unettomia öitä, suosittelen elokuvan katsomista. Minultakin sen saa lainaan jos haluaa.

Animaatioelokuvista ehdoton suosikkini on Rottatouille (englanniksi Ratatouille) vuodelta 2007. Elokuva kertoo Remy-nimisestä maalaisrotasta, joka suurena haaveena on olla kuuluisa kokki Pariisissa. Remy omaa hienostuneen makuaistin rotaksi, mutta tietää, ettei rotta ole ravintoloissa missään nimessä toivottu vieras. Monien mutkien kautta Remy pääsee tekemään kokkauksiaan Pariisin ravintolamaailman huipulle. Remyn lisäksi elokuvassa esiintyvät mm. Remyn veli Emile, Pariisilaisen ravintolan apupoika Linguini, kokit ja ruoka/ravintolakriitikko Ego. Minulla on tämäkin elokuva, mutta en valitettavasti tiedä mihin se on jäänyt lainaan ehkä se joskus eksyy takaisin. Suosittelen elokuvaa lapsenmielisille mutta kuitenkin kaikenikäsille. Eiköhän se ole niin että jokaisen rottafanin tulisi katsoa tämä kaksituntinen!

Elokuvan kotisivut:

3 kommenttia:

  1. http://www.imdb.com/title/tt0282418/

    Heti tämän postauksen jälkeen osui silmiini uusimman Episodin juttu "Top 10 eläinten vallankumoukset", jossa tämä elokuva on sijalla 10. Kovasti esitetään rottia negatiivisessa sävyssä, paitsi tietysti Rottatouillessa :-)

    Tosin, 7-vuotias tyttöni vain ihasteli Willardin traileriakin, "Siellä oli ihan Kipinän näköinen!". Että meneekö pelottelut hieman hukkaan meissä...?

    VastaaPoista
  2. Voi harmi, ei tullutkaan linkkiä tuosta edellisestä. No, se oli kuitenkin The Rats.

    Vuodelta 1972 löytyy Ben, joka vaikuttaa YouTuben pätkän perusteella positiivissävytteisemmältä. Tosin viimeinen kohtaus pisti nyyhkimään...

    VastaaPoista
  3. Jep yleensä kauhuelokuvat, missä esiintyy eläimiä, ovat enemmän huvittavia kuin pelottavia.
    Muistelisin että olisin nähnyt tuon Benin joskus 20 vuotta sitten ja ettei siitä olisi jäänyt mitään huonoa fiilistä, tosin on sen näkemisestä jo tosiaan aikaa :D
    Tuota The Rats -elokuvaa olen miettinyt että pitäisi vuokrata, mutta sitten se on aina jäänyt, kun on ollut mielenkiintoisempia vaihtoehtoja eli en taida ihan kauheasti tuolta elokuvalta odottaa... mutta ehkä vielä jonakin päivänä :D

    VastaaPoista