torstai 31. maaliskuuta 2011

Vesi vanhin voitehista

Kunnon juomapullo ja raikas vesi on kaiken a ja o.

Juomapulloja on markkinoilla monia, sekä muovisia että lasisia. Viimeksi mainittuja vähemmän, mutta harvoin rotat innostuvat hajoittamaan juomapulloja. Tällainen tapa alkaa usein vain silloin kun vesi on useaan otteeseen lopussa ja rotta hermostuu kun ei saa vettä. Muovipullo siis on aivan hyvä hankinta. Juomapulloista paras on Classic-merkkinen, tämä pohjautuu täysin kokemukseen eli ei ole markkinointia :) Pullon koko kahdella rotalla tulisi vähintään olla 320 ml.Vesi tulee vaihtaa päivittäin. Kunnon juomapullon ja raikkaan veden lisäksi pullojen puhdistus on erittäin tärkeää. Ei kauheasti auta laittaa raikasta vettä pulloon, jos pullon pinta on sisältä vihreän sammalmainen. Pullo tulisikin pestä parin viikon välein. Kesällä ehkä useamminkin. Pesuun voi käyttää Fairya ja tavallista pulloharjaa, ei kuitenkaan liian isoa ja mielellään hyvin taipuvaa. Tippa Fairya pulloon ja vettä ja sitten hinkaten koko pullo kauttaaltaan. Puhdistaminen ei kuitenkaan ole tässä, vaan pitää muistaa myös puhdistaa suutinosa. Sen putsaamiseen käy hyvin vanupuikot. Näillä ihmisen korvien putsaamiseen tarkoitettujen puikkojen kanssa päästään hyvin sisälle pullon suutinosaan. Lopuksi on erittäin tärkeää, että koko pullo huuhdellaan erittäin hyvin.

Rottia hankkiessa kannattaa myös aina hankkia varapullo, jos käy jostain syystä niin että pullo hajoaa, on uusi vaihtopullo heti paikkaamassa sitä. Pullot eivät ole niin kalliita, että niistä kannattaisi tinkiä. Vesikuppia ei tule käyttää rotille, se ei ole tarpeeksi hygieeninen.

1 kommentti:

  1. Mää halun kommentoida, että meil on aina ollu kupit käytössä ja ei oo ilmenny hygieenisyysongelmia. :) Enhän mä tietenkään sen veden puhtautta siinä kupissa varsinaisesti tiedä, mutta ainakaan ei oo aiheutunu mitään negatiivista. Tietty jos kuppi olis purujen tms. keskellä, niin eihän se sillon toimis. Ja kyllähän sinne meilläkin välillä kankaita heitellään, mut kuppeja on pari, joten vettä riittää kankaisiinimeyttämisyrityksistä huolimatta. :)

    VastaaPoista