tiistai 1. maaliskuuta 2011

Eläinlääkärissä kesyrotan kanssa, part 1

Yhdellä rotistani hengitys krohisee, joten tilaan sille eläinlääkäriajan monien suosittelemalta eläinlääkäriasemalta. Saan ajan aamukahdeksaksi. Aamulla on -15 astetta pakkasta. Boksi kassiin, fleecepeitto ympärille ja rotta boksiin. Bussia ei onneksi tarvitse kauan odotella. Kauppatorilla vaihdetaan toiseen bussiin, ja sitä odotellessä ehdin itse jo jäätyä, rotta onneksi pysyy lämpimänä. Bussi saapuu hyvissä ajoin määränpäähän ja käyn kaupassa ettemme jäätyisi odotellessamme sisäänpääsyä eläinlääkäriin. Olen paikalla viittä vaille ja saadaan ilmoittautuminen hoidettua. Ollaan päivän ensimmäisiä asiakkaita. Hetki odottelua, ja tutkimushuoneeseen päästään viittä yli. Eläinlääkäri on meille uusi, vaikka ollaankin tätä kyseistä paikkaa käytetty jo lukuisia kertoja ennenkin. Keuhkot kuunnellaan joka puolelta, jonka jälkeen eläinlääkäri toteaa voivansa määrätä antibioottia, mutta ettei se ehkä auta. Jos ei vaiva parane, voidaan keuhkot kuvata. Tosin jäi itselle epäselväksi se, mitä hyötyä kuvaamisesta olisi, jos antibiootti ei tehoa. Koska on toivottavaa, että ehdin seuraavalla bussilla Turkuun takaisin, en kysele liikoja vaan haluan vaan lääkityksen, kiitos.

Antibiootiksi tarjotaan Ditrimiä. Great. Ei se ole ennenkään meillä tähän vaivaan tehonnut, saisiko jotain muuta kiitos. Ei ole ensimmäinen kerta, kun pyydän tässä eläinlääkärissä jotain muuta lääkettä, luulisi jo heidänkin oppivan. Pitkin hampain minulle suostutaan myymään Baytrilliä. Sanon, että voin myös hakea apteekista, jos sitä ei ole varastossa ja kirjoittavat minulle reseptin. Tämä ei kuulemma onnistu, koska Baytrilliä ei saa kirjoittaa reseptille apteekkiin. Kerron, että olen sitä ennen kyllä saanut apteekista noudettua reseptillä, minulle sanotaan ettei se ole mahdollista, ainakaan 12 vuoteen ei ole saanut apteekista. Väitän kyllä saaneeni (ja jopa useammin kuin kerran!). Onneksi lääkettä kuitenkin löytyy eläinlääkäristä, joten saan sitä mukaani. Eikun odottelemaan vastaanottoaulaan, että saavat lääkkeen sekoitettua. Vihdoin saan lääkkeen ja minulle painotetaan vielä kerran, ettei lääkettä ole apteekista voinut saada. "Muistat varmaan väärin ja olet saanut jotain muuta lääkettä". Juu niin varmaan, seuraavaksi olisivat varmaan väittäneet, että apteekin henkilökunta on myynyt jotain lumelääkettä, ja vaan laittanut etikettiin että puteli sisältää Baytrilliä. Noh, pääasia että sitä lääkettä nyt saadaan.

Tässä vaiheessa on jo mennyt jonkin aikaa väitellessä lääkkeen saatavuudesta, plus odottelua sillä aikaa kun ilmeisesti tarkistettiin vielä voiko kyseistä lääkettä saada apteekista. Saan viimein laskun, tosin siitä nyt on jäänyt lääkkeen anto-ohjeet puuttumaan. Se kun tulostuu vain jos laittaa ruksin johonkin tiettyyn kohtaan. Uusi tulostus, ohjeet puuttuvat edelleenkin. Noh, kirjoitetaan ne käsin. Ja muistetaan taas mainita, ettei lääkettä ole voinut saada apteekista aikaisemmin. Aaargh! Vihdoinkin saan laskun maksettua, ja kello onkin jo niin paljon että seuraava bussi lähtee kohti Turkua ihan justiinsa. Nappaan kuitin, ja eikun ovesta ulos ja juosten kohti pysäkkiä. Pakkanen salpaa hengityksen ja keuhkoihin sattuu. Yritän kipittää niin kovin kuin vain mahdollista, mutta kohta näen miten bussi kääntyy pysäkille, ja totean etten millään ehdi siihen. Seuraava bussi menee 20 minuutin päästä, hienoa. Onneksi rotta pysyy lämpimänä, pakkasesta huolimatta. Itse alan muistuttaa jääkalikkaa, ja juoksemisen seurauksena yskittääkin vielä.

Vihdoin bussi tulee, ja sisällä tarkistan että rotta on varmasti pysynyt lämpimänä. Hyvä. Sitten alan tutkia saamaani ohjetta. Tässä vaiheessa alkaa keittää kunnolla, lääkettä on määrätty aivan liian pienellä annostuksella, ja vain kerran päivässä annettavaksi. Eipä ihme jos antibiootti ei ehkä auta, kuten eläinlääkäri jo sanoi tutkimushuoneessa. Baytrilliä pitäisi rotille määrätä kaksi kertaa päivässä annettavaksi, muilla eläimillä voi olla vain kerran päivässä annostus. Tulee olo, ettei edes viitsitä perehtyä siihen eläinlajiin mitä hoidetaan. Päätän kokeilla jotain toista eläinlääkäriasemaa seuraavaksi. Loppupeleissä myöhästyn vielä töistäkin 10 minuuttia, onneksi pomo on ymmärtäväinen, kun soitan bussista etten ehdi ajoissa. Tähän kaikkeen kului rutkasti aikaa, hermoja sekä rahallisesti 54 euroa plus matkakulut 6,60e yhteensä. Ja mitä saimmekaan? Neljän päivän ajaksi Baytrilliä, kun lasketaan annostus oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti