maanantai 14. maaliskuuta 2011

LSKGY ry:n juhlanäyttely Littoisissa 12.3.2011

Lounais-Suomen Kesyrotta- ja Gerbiiliyhdistys ry järjesti maaliskuussa perinteisen juhlanäyttelynsä, tällä kertaa Littoisten työväentalolla. Aloitin rottien puunaamisen näyttelyyn jo edellisenä viikonloppuna jotta rexien turkit saivat aikaa palautua pesusta. Pikkuhiljaa viikon aikana tulikin kaikki laitettua kuntoon, ettei viimeiseksi illaksi jäänyt enää kuin pientä häntien puunausta ja näyttelyboksien kuntoon laittaminen. Se olikin hyvä, sillä olin luvannut avustaa tuomarien viihdyttämisessä ja olimme menossa heidän kanssaan syömään, joten eipä siinä paljon olisi ehtinytkään mitään rotille tehdä.

Tuomareiksi oli kutsuttu Englannista Jackie Roswell ja Julian Barker gerbiileille, sekä Nick Mays ja Sheena Stratton kesyrotille. LSKGY ry:n puheenjohtaja Mira Korgan oli käynyt hakemassa tuomarit hotellilta, jonne he olivat saapuneet perjantaina iltapäivällä, ja tapasin heidät ruokapaikaksi valikoituneessa Foijassa. Kukaan muu ei ehtinyt tai päässyt illallistamaan tuomareiden kanssa, mutta meillä Miran kanssa oli mukavaa siitä huolimatta. Keskustelu pyöri lähinnä eläinten ympärillä ja kaikki tuntuivat viihtyvän, myös ruokaa kehuttiin ja oma annoksenikin oli oikein maukas. Illallisen jälkeen Mira lähti bussilla kotiin ja saatoin tuomarit parin korttelin päässä olevalle hotellille.

Aamulla totesin, että rottani olivat tapansa mukaan sotkeneet häntänsä yön aikana, joten näyttelyyn lähtevät saivat vielä hännänpesun ja pääsivät sitten bokseihin odottamaan että Saija tulisi meidät noutamaan. Näyttelypaikalle kesti meiltä autolla ehkä semmoinen viisi minuuttia, joten olimme paikalla jo ennen kuin suurin osa hallituksestakaan oli saapunut (Saija ja minä ei olla kumpikaan tänä vuonna LSKGY ry:n hallituksessa). Pöydät saimme nopeasti laitettua, ja sitten tarkistimme rotat. Viimeistelin vielä pari rexiä nyppimällä muutamat pitkät haivenet. Kävi ilmi, että numerolappuja ei ollut kukaan tehnyt rotille valmiiksi, ja tästä syystä arvostelun alku myöhästyi tunnilla. Kaikki numerolaput eivät olleet samanlaisia, mutta ne saatiin kuitenkin jotenkin koodattua värien mukaan assareiden työn helpottamiseksi. Koska kesyrotilla oli tuplaluokat, oli lappusia boksien päällä ihan kiitettävä määrä. Jos oli kolme rottaa boksissa, ja kaikki menivät molempiin virallisiin sekä pettiin, oli numeroita yhdeksän, joten ymmärrätte varmaan miksi oli hyvä että assarit saivat keskittyä etsimään vain tietynvärisiä numeroita.

Arvostelun alkua odotellessa oli aikaa vähän shoppailla, paikalla olivat Storyart sekä ProChinchillas myymässä tuotteitaan. Jälkimmäisestä ostin kolme suojaa juomapulloille, estävät siis pullojen nakertamisen. Aiemmin ei ole tämmöisille ollutkaan tarvetta, mutta viime näyttelystä astutukseen tullut Päärynä-neiti tuhosi heti kättelyssä kaksi juomapulloa, joten ajattelin että onpahan vastaisen varalle sitten. Päärynä sai tyytyä juomaa kupista sen aikaa kun oli meillä, ja Saija hankki sitä varten lasisen juomapullon (meni Saijalle synnyttämään). Vihdoin päästiin aloittamaan, itse olin sihteerinä Nick Maysille, tulospalvelusihteeröintiä hoiti Janina Kultanen ja assarina toimi Maiju Alakylä. Maiju on yksi parhaista assareista joita tiedän, ja tälläkin kertaa hän ilmiömäisesti sai kaikki rotat ajallaan pöydälle, sen lisäksi että hoiti ruusukkeet ja noin miljoona muutakin asiaa siinä sivussa. Sari Andersson sihteeröi Sheena Strattonille Teemu Laitisen ollessa tulospalvelussa ja Saijan assaroidessa heidän pöytäänsä.

Päivä kului nopeasti sihteeröidessä, välillä syötiin Miran tekemää maukasta makaroonilaatikkoa ja sitten taas jatkettiin. Glitterillä (Zaya's Pell Glitterglatter) alkoi toinen silmä vuotamaan näyttelyssä, ja kuulin toisestakin tapauksesta että olivat silmät alkaneet vuotaa. Täytyy nyt tarkkailla poitsun silmää, ainakin vielä se on hieman ärtyneen näköinen. Näyttelypaikka oli hieman vetoinen, eikä asiaa auttanut yhtään se, että ihmiset unohtivat sulkea ulko-oven! Ei ollut ihan yksi tai kaksi kertaa kun sain hypätä sulkemassa ovea, ainakin tuomaripöytien kohdalle veto osui todella kylmästi oven ollessa auki.

Omat rotat saivat ihan ok arvostelut kaikki, Glitterillä tosin vuotava silmä vaikutti arvosteluun, mutta Myyrä (Zaya's Jishol Darksong) sai tähden Nick Maysilta ja Aki (Zaya's Aguo Gruffmane) Sheena Strattonilta. Nickin arvostelussa Myyrä sai hauskan määritelmän: "more Bruce Willis than Brad Pitt", eli on siis aikamoinen äijä :). Zaya's -kasvateille tuli menestystä sekä petissä että virallisissakin luokissa, kaikkia tuloksia en muista ulkoa mutta onnittelut kaikille ja erityiskiitos hienosta näyttelyvalmistelusta sekä erinomaisesta "ylläpitohuollosta" omistajille! TurkuVoittaja -tittelit tuli näköjään "kerättyä koko sarja", ne saivat Zaya's Ullo Specterhaunch sekä Zaya's Big Lupu pet-luokista (PetTV-11) sekä Zaya's Powerblock rexien ja Zaya's Flanders Bible sileiden virallisista luokista (TV-11). Kasvattajaluokankin esitimme tällä kertaa russian buffien osalta, ja se olikin paras kasvattajaluokka kolmesta esitetystä sileissä Nick Maysilla, hienosti meni siis. Näyttelyn jälkeen veimme vielä pari sijoitusurosta takaisin kotiinsa Jäkärlään, joten kotimatka oli moninkerroin pitempi kuin mitä matka aamulla näyttelypaikalle. Kotiinpäästyä oli jokseenkin väsynyt olo, mutta täytyy kyllä sanoa että mukava näyttely kaikinpuolin, totuttuun LSKGY:n tyyliin.

1 kommentti:

  1. Kiitos mahtavista näyttelyjärjestelyistä! Mie olen luopunut kokonaan noista muovipulloista kun tytöt rikkoi ne saatuaan kerran sellaisesta hunajavettä... Lasipullot tietty ovat hieman kalliimpia mutta olen kovasti tykännyt niistä, eivätkä vuoda ainakaan meillä.

    VastaaPoista