lauantai 7. tammikuuta 2012

SKeY ry:n jäseneksi?

Alku vuodesta tulee aina eteen jäsenmaksujen maksaminen. Ensimmäisenä tuli taas tänä vuonna maksettua Suomen Kesyrottayhdistys ry:n jäsenmaksu. Suomen Kesyrottayhdistys on tarkoitettu kaikille rotanomistajille, ei siis vain kasvattajille tai aktiiviharrastajille, jotka juoksevat näyttelyissä. Suomen Kesyrottayhdistys tai Kesis, niinkuin jäsenet sitä usein kutsuvat, on perustettu jo vuonna 1988. Itse liityin jäseneksi muistaakseni vuonna 1991, joka tapauksessa aika kauan sitten :D

Kesis julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää Rattus-jäsenlehteä. Lehden sisältö ei todellakaan ole vain yhdistys- ja/tai näyttelyasiaa vaan siellä voi artikkeleitä rottien hoidosta, sairauksista ym. Usein siellä myös jäsenet kertovat omia tarinoitaan rotista.

Suomen Kesyrottayhdistys ry:n kotisivuilta löytyy myös standardi, täältä voit käydä tutustumassa mitä värejä Suomessa viralliselta listalta löytyy :) Kaikista ei löydy kuvaa, mutta suurimmasta osasta kuitenkin.


Lisäksi sivuilta löytyy yhdistystietoa, kasvattajalista, tapahtumakalenteri, ohjeet näyttelyilmoittautumiseen, ym. Kannattaa käydä tutustumassa Kesiksen kotisivuihin.


Tuossa alussa juttelinkin Suomen Kesyrottayhdistyksen jäsenyydestä, suosittelen lämpimästi kaikkia rotanomistajia liittymään yhdistykseen, se ei velvoita mitään, mutta yhdistää kaikki rottia rakastavat ihmiset yhteen. Jäsenyys ei paljoa maksa, siihen liitytään aina vuosittain ja Rattus-lehden saa myös takautuvasti itselleen, jos liittyy kesken vuotta. Täältä löytyvät ohjeet, miten liittyä yhdistykseen.


Suomen Kesyrottayhdistyksellä on myös keskustelufoorumi. Sieltä löytyy erittäin paljon tietoa rotista, kannattaa käydä tutustumassa! Muistakaa kuitenkin, että kasvattajan puoleen voi myös aina kääntyä, jos tulee kysyttävää rotista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti