tiistai 22. marraskuuta 2011

12.11. SKeY:n juhlanäyttely, Helsinki

SkeY:n juhlanäyttely Helsingin Messukeskuksessa olikin viimeinen näyttely tälle vuodelle, mihin osallistuttiin. Juhlanäyttely on myös aina kaksipäiväinen, viralliset luokat arvostellaan lauantaina ja pet luokat sunnuntaina.

Itse en todellakaan ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa. Todennäköisesti joku pöpö iski viikkoa ennen olleessa Liedon näyttelyssä. Alkujaan olikin tarkoitus lähteä meikäläisen autolla Tellun, Tiinan ja Teron kanssa. Kuitenkin näyttelyä edeltävänä päivänä muutimme matkasuunnitelmia ja Tellun kanssa lähdimmekin Janinan kyydillä, kun taas Tiina ja Tero lähtivät omalla autollaan ja nappasivat yhden kyytiläisen Janinalta. Näin mahduimme kaikki kyyteihin ja minun ei tarvinnut ajaa, mikä oikeastaan oli paraskin, kun joutui ottamaan kolmiolääkettä, mikä vielä väsytti erittäin paljon. Edelleen taistelen saman flunssan kanssa, nuha ei näytä millään loppuvan eikä yskäkään vahvasta lääkkeestä huolimatta. Saas nähä mitä tästä tulee...

Aamulla oli lähtö tosiaan taas kukonlaulunaikaan, koska arvostelu alkaisi jo klo 9 ja meidän naiset haluaa aina olla ajoissa perillä. Alku ei näyttänyt osaltani hyvältä, kun pelkäsin oksentavani puolet matkasta. Tuomareina tällä kertaa olivat sileillä Estelle Sandford Englannista ja rexeillä Nanna Tikkanen. Lisäksi oli erikoista, että pitkästä aikaa Kesiksen juhlanäyttelyssä ei ollut virallisilla tuplaluokkia. Juhlanäyttely on perinteisesti ollut jo vuosia Lemmikkimessujen yhteydessä. Samaan aikaan siellä oli tänä vuonna myös ELMA Helsingin maaseutumessut sekä Metsä-, Kädentaito- ja OutletExpomessut. 

Olisi siis ollut todella paljon nähtävää. Valitettavasti en kyllä päässyt kunnolla tutustumaan mihinkään. Aamu- ja iltapäivä meni vielä suhteellisen hyvin, kiersin Lemmikimessupuolta, juttelin ihmisten kanssa ja poikanenkin tuli luovutettua uuteen kotiinsa. Loppupäivä, viimeiset pari tuntia olivat kuitenkin osaltani yhtä tuskaa, istuskelin ja makailin pitkit poikin ja kävin oksentamassa. Messuillahan näyttelyasettajien pitää olla eläimineen paikalla kello 18 asti, mutta saimme luvan lähteä jo hieman aikaisemmin, koska olin todella kipeä.

Rotilla ei mennyt näyttely mitenkään ihmeellisesti, siis meidän rotilla, aika vaihtelevia arvosteluja. Sijottinaaras Kipina sai tähden, joten siitä valmistui FinCh. Onnea Sinille! Tiinan oma kasvatti rex buff uros taisi sijottua ROPeille ja saada tähdenkin, mutta päivän tai paremminkin auton voitokkain oli Suskin agouti essex naaras, joka oli upeasti ROP5 yhdellä tähdellä. Hienoa essex muunnokselta! Onnea Suski ja tietenkin Janina, joka on kasvattanut tämän naaraan hyvät vanhemmat! Suski taisi myös täältä messuilta saada sen pygmikuumeen :D tai ainakin täällä se nousi vaarallisen korkeaksi.

Paluumatkalla tehtiin vielä treffit Piikkiön ABClle (tästä ei kuvaa :D). Näin siellä Jaanan, jolle palautin hänen tyttönsä ja meidän sijottinaaras Elinalta Helsingistä matkasi samalla Jaanan pojalle astutukseen. Mustia rääpäleitä siis tulossa, jos jotain sattuisi kiinnostamaan kokomustat kakarat. Kuvia tuli hieman otettua, mutta olin unohtanut ladata akun, joten ei niitä montaa ole eikä niiden laatukaan kovin hääppönen. Laitan ne tänne viimeistään perjantaina.

Niin ja tietenkin Lohjan ABC tuli katsastettua mennen tullen, todistusaineisto alapuolella :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti