sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Onhan se ruma, ja pointillinenkin, mutta äidin kulta silti

Pari päivää sitten juttelin Elinan kanssa. Keskustelun aiheena oli mikäs muukaan kuin Elinalla syntyvän Zaya's poikueen mamma Bella. Keskustelimme siitä kuinka hauskaa olisikaan nähdä tulevan mamman pesäpuuhia webbikameralla. Tästä innostuneena Elinan mies Pekka ryhtyi meidän naisten suunnitelmasta toimeen ja järkkäsi dunaan alta aikayksikön oman mammakameran.
Tosiaan Bella mamma on sijoitusnaaraamme Elinalla ja oli astutuksessa Roosan ja Sarin albiinouroksella Hannibalilla. Laskettua aikaa ei tarkalleen tiedetä, koska parinskunta halusi tehdä juttunsa pimeydessä ja hissukseen, mutta astumisen onnistuminen on nyt todettu mahan ympärysmitan kasvulla ja painon nousulla. Jännityksellä odotamme koska nämä vauvat maailmaan putkahtava, Pirun ensimmäiset lapsenlapset <3 Pidemmittä puheitta kuitenkin annan Elinan kertoa hieman Bellan tarinaa:


"Vuosi sitten Jyväskylän näyttelyssä näin ihan uudenlaisen rotan. Maailmalta Suomeen saapuneet marsilaiset eli martenit aloittivat pohjolan valloituksen, punaiset silmät kiiluen. Olin täysin myyty.

Kun minulle selvisi, että Saijan marten-naaras saisi poikaset, ilmoittauduin innokkaana jonoon. Niinpä jälleen kerran tuli asiaa Turkuun, ja kotiin matkusti pieni, kihara ja äänekäs tyttönen, Zaya's Dance With the Devil. Olin päätynyt vähemmän omaperäisesti nimeämään uudet tulokkaat
Potter-teemalla, joten pikkuinen sai nimekseen Bellatrix, tumman, kiharan turkkinsa mukaan. Arvelin myös, että ujon poikasen pitää saada voimakas soturinimi, jos se vaikka rohkaisisi lapsosta hieman.

Joko nimen ansiosta, tai siitä huolimatta, Bellasta tuli pian reippaampi ja äänenkäyttökin tasoittui. Osansa varmasti antoivat laumakaverit, russian buff - siskokset Hedwig ja Luna, jotka olivat hyvin ihmisrakkaita ja reippaita jo alusta lähtien. Otin myös tavoitteekseni seurustella mahdollisimman paljon nimenomaan Bellan kanssa, ja niinpä Tuho-Trio kulkikin mukana jatkuvasti. Mitä muutamasta järsitystä bambupuikosta ja rei'itetystä neuleesta, kunhan lapsilla on hauskaa. Vähemmän hauskaa tosin oli omien suupielten kärsimä terrori, kun pienet hammaspeikot halusivat tarkastaa suuni moneen kertaan päivässä.

Viikko Bellan kotiutumisen jälkeen lähdimme miehen kanssa viettämään hääpäivää lämpimämpiin maisemiin, ja ohjeistin rottien hoitajat jatkamaan penskojen lääppimistä. Kahdessa viikossa vauvani olivat kadonneet ja tilalla oli kolme nuorta neitosta, jotka haistelivat kotiin palannutta äitiään ihmeissään. Bella tutkaili kättäni hetken, kunnes tunnisti minut ja kiipesi saman tien olkapäälle. Suukkoja ja kirputusta seurasi runsain mitoin, joten ainakaan en ollut ainoa ikävöinyt.

Pikkuinen tirriäinen seuraili vakavana blondisiskosten riekkumista, ja päätyikin useimmiten sohvalla joko kainaloimaan kylkiäiseksi, olkapäälle hiusteni sekaan pesimään tai paidan alle köllimään. Bellasta oli tulossa kovin äitinsä Pirun kaltainen, sellainen äidin kulta, joka naksuttelee vatsamakkaroiden päällä ja välillä kurkkaa kaula-aukosta. Myönnän auliisti, että marsilaiseni myös muodostui omaksi lellikikseni, juuri suloisen luonteensa ja poikasaikaisen reppanuutensa takia. Kukapa ei sääliötä rakastaisi?

Kyseinen sääliö muuten teki loistokkaan debyytin messarissa, saaden ylistävät arvostelut PET-tuomareilta sekä "Prinsessa"-ruusukkeen. Ainakin tyttö osaa siis hurmata tuomarit. ;)


Tällä hetkellä Bella sisustaa yksiötään, masumarsilaisten myllätessä vatsanahkan sisäpuolella. Kyseessä on niin Bellan kuin minunkin ensimmäinen poikue, joten olemme jakaneet hommat - Bella kärsii turvotuksesta, minä raskausdementiasta. Ainakin tätä selitystä käytän itsepintaisesti omien
sekoilujeni osalta, mutta kunhan marsilaiset kuoriutuvat, täytynee keksiä jotain muuta. Olemme niin sanotusti jännän äärellä. Bella on aivan pienestä ollut innokas sisustaja, kuusiviikkoisena lapsonen rakensi vallihaudan marsujen pesämökin ympärille, sittemmin kaikki edes etäisesti pehmikettä
muistuttava on raahattu sillä hetkellä suosiossa olevaan nukkumapaikkaan. Todellisen prinsessan pitää toki levätä mahdollisimman pehmeästi. Myös muilta osin Bella on varsinainen prinsessa, joka ilmaisee mielipiteensä kynsilakkavalinnastani järsimällä ilmeisen epämieluisaa väriä pois sormia
rumentamasta.. Myös huulikiiltoni on useamman kerran päätynyt rotan poistamaksi.

Lempeä, hellä, hoivaava. Utelias, mutta tarkkailee mieluummin sivusta. Sellainen, joka jättää pysyvän kynnenjäljen rintaan, siihen vasemmalle puolelle. Aivan tavallinen, erityinen, Bella."

Bellan ja masumarsilaisten edesottamuksia voi seurata livekamerasta

Free live streaming by Ustream
http://www.ustream.tv/channel/mama-bella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti