sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kasvattajapäivät 2012

Kasvattajapäivät järjestettiin tänä vuonna Helsingissä Annen ja Roosan kotona. Heillä olikin ihana suuri talo, jossa oli mukavasti myös pihatilaa missä makoilla, kun ilmatkin sattuivat suosimaan meitä. Tietenkin itse raahauduin myös paikan päälle, eihän sitä nyt kasvattajana voi jättää vuoden yhtä tärkeimmistä tapahtumista väliin. Matkaan lauantaiaamuna lähdimme siis kolmeen pekkaan minä, Janina ja Suski. Automatka meni jo höpötellessä taas ties mistä rotta-asioista ja tietenkin myös vähän muuta höpöteltiin. Matka meni niin joutuisasti, että huomasin vasta Lohjan jälkeen, että päätepysäkkikin alkaa jo häämöttää eli ei siinä sitten tehty pysähdystä perinteisellä Lohjan ABC:lla. Minun oli sieltä tarkoitus ostaa kukka Annelle, mutta piti sitten tyytyä ostamaan tulilatva piskuisesta marketista. Matkaan oli myös pakattu Ikean valaisimeni, jotka saisivat sitten uuden kodin Elinalla Helsingin päässä. Olimme paikan päällä ajoissa ja melkein heti tervehdysten ja Roosan rottien esittelyn jälkeen siirryin muiden mukana aamiaispöytään hieman klo 11 jälkeen :D
Siinä sitä sitten vaihdettiin sämpylöiden ja aamukahvien välissä pikakuulumisia osan kanssa ja sen jälkeen siirryttiin ulos.

Pirtsakat nuoret neidit valtasivat yhden peitoista.

Lopulta kaikki siis tosiaan löysivät paikkansa ja aloitimme esittelykierroksen. Paikan päälle oli tosiaan tullut itseni lisäksi turkulaisista Tiina, Suski ja Janina (Janinahan lasketaan turkulaiseksi :)),
porilaisista Elina (Alias), Petra ja Emmi, Jyväskylästä Piia, Lahdesta Elina K. ja Sini, Helsingistä Elina I., Susanna ja Sanna (Ratsian), Tanja Nurmijärveltä ja tietenkin sitten Roosa. Elinoita oli tosiaan paikan päällä suureelliset kolme!

Hei naiset! Ei siellä noin kylmä ollut :D
Tosiaan alkuun kaikki esittelivät itsensä, mitä kasvattelee tai on ajatellut alkaa kasvattamaan. Keskustelun aiheet kuitenkin levisivät aika paljon, esitettiin kysymyksiä laidasta laitaan ja niihin vastailtiin. Monet keskustelut olivat antoisia ja toivottavasti uusille ja miksei vanhoillekin harrastajille tuli uusia ideoita ja näkökulmia kasvatukseen. Erityisesti jäin kaipaamaan kasvattajakurssille hakeneita, heitä puuttui kuitenkin jonkun verran paikan päältä.Esittelyjen lomassa muitakin keskustelun aiheita kun syntyi niin aika meni kuin siivillä ja seuraavaksi meitä jo huudettiinkin syömään. Aah tortilloja rakennettiin kukin omaan makuunsa. Ja ruokaa sulateltiin sitten sisätiloissa.


Sitä sun tätä keskustelua. Mitä sen Tanjan rinnuksilla roikkuu?

Osa porukasta oli ottanut mukaansa myös rottasiaan ja niitä kuvattiin ja yritettiin saada myös uusia kuvia standardiin.

Sini ja Elina kasaavat studiota :D
Jostain kumman syyst tuli puhe myös tatuoinneista ja sainkin ikuistettua muidenkin rottaharrastajien rottatatuointeja, tässä muutama...

Elina I:n yin ja yang

Elinan olkapäällä kävellyt rotta.

Emmin uinuva rotta.

Elina K:n ranteessa tribaalirotta.

Ja saman Elinan toinen rotisko.

Petra ja tassunjäljet.

Ja sitten taas erilaiset Piialta löytyvät tassut.
Tässä ei arvostella rottia vaan rottatatuointeja :D

Tatuointitutkinnan jälkeen pelailimme sanaselityspeliä, itsellä ei mennyt ihan nappiin, Sanna tietenkin valitse minulle ne vaikeimmat sanat, seliseli :D No pääasia että voitto tuli kotiin eli Janina suoritti tehtävän nopeimmin!


Huskyt olivat tänään varmasti se suurin keskustelunaihe, tosin husky-kasvattajia näyttääkin Suomessa olevan tulevaisuudessa todella paljon, joten sillä muunnoksella luulisi olevan hyvin pullat uunissa.

Huskyt syynissä.

Kumpi ompi kaunihimpi...
Päivä päättyi ihan liian nopeasti. Minun oli alustavasti tarkoitus jäädä Helsinkiin Elinan luokse yöksi ja olla vielä sunnuntainakin paikalla ja käydä Sari kautta Porvoossa, mutta monen asias summa ja jouduin palaamaan illalla vielä kotiin Elinan luona käytiin tietenkin katsomassa sijoituspoikueen vauvoja, suloisia rumiluksia, vielä on vapaana tyttöjä ja poikia.

Kotona oltiin sitten yhdentoista maissa. Ja iltapalaksi tai yöpalaksi tuli Elinalta ryssäkakkupala :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti