tiistai 29. toukokuuta 2012

Pirun ylpeydet

Juu niin siinä siis kävi, että annoin lähes yksivuotiaan Piru-rottanaaraani eräänä herkkänä hetkenä tavata Green Day -uroksen. Yhden vaivaisen yön tuloksena oli pikkuhiljaa kasvava vatsa. En edes suoraan sanoen odottanut jälkikasvua, mutta itseäni ei ole harmittanut, että tämä parivaljakko, luonteista mitä parhaimmat rotat, saivat kuin saivatkin vielä yhdessä poikasia. Tähän väliin pitää mainita, että missään tapauksessa lähes yksivuotiasta naarasta ei saa astuttaa, jos kyseessä on ensimmäinen poikue, mutta tosiaan Pirulla on ollut poikue aikaisemminkin ja kaikki meni siis tälläkin kertaa hyvin.


Tässä kuvia upeista vanhemmista

Piru-emoja sitten tietenkin mahtava isukki GD alias Green DayPoikaset syntyivät siis 19.5. Tämä päivä onkin helppo muistaa kun syntyivät mutsini syntymäpäivänä. Poikasia on yhteensä seitsemän, kaksi poikaa ja viisi tyttöä, sekä sileitä että kiharia. Poikasia on väreissä agouti husky, silver agouti ja agouti. Ainakin agouti tyttöjä on vapaana ja kaveriksi löytyy esim. Breezen samana päivänä syntyneestä poikueesta mustasilmäisiä siamese tyttöjä.


Piru ei ole ollut mikään huippuemo. Se kyllä antaa minun lääppiä poikasia mielinmäärin ja päästää häkkiin, mutta poikaset eivät oikein taida olla sen pääasia elämässä :) Välillä poikaset on jaettu kahteen pesään, toisessa voi löytyä vain yksi tai kaksi ja yleensä juuri nämä poikaset ovat viileitä ja nälkäisiä. Piru tuntuisi mieluummin juoksentelevan häkin ulkopuolella kuin olemalla superemo. Juuri poikasten koosta tämän huomaa. Poikaset eivät ole punkeroita vaan sutjakoita silakoita. Verrattuna samana päivänä syntyneisiin Breezen poikasiin, ne ovat kuin yö ja päivä. Breezen vauvat ovat selkeästi kehittyneempiä ja isompia. Täytyykin ottaa jossain vaiheessa vertailukuva sekä Pirun että Breezen yksittäisistä poikasista vierekkäin.


Tässä kuvia Pirun pesueesta
Annan poika, rex agouti husky

Katarinan tyttö, sk sgouti husky

Poikasista voi tiedustella sähköpostitse saija@zayasrats.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti