sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vinkkejä Nukkumatille

Nyt tässä viikon influenssaa sairastaneena voin todeta, että univelkaa ei ainakaan enää ole. Todellisia unenlahjoja ei tarvitse omistaa, kun sairastaa ja kuten sanotaankin: uni paras lääke on. Lähes viikko korkean kuumeen kourissa aina kylmähorkasta hampaat kalisten tuskahikeen kuin olisi vaatteet otettu pesukoneesta ja laitettu suoraan päälle! Elämäni ensimmäinen influenssa ja toivottavasti viimeinen, ei tätä tänne enää kiitos!

Jekku nauttii olostaan Doran voittamassa riipparissa :)

Rottaraukatkin jäivät sairastelun takia vähemmälle huomiolle, mutta ne varmasti viisaina eläiminä tajusivatkin, että äidillä ei taida kaikki olla ihan kotona J Ruokaa ja vettä häkistä kyllä löytyi, mutta puhtaita petivaatteita joutuivat nyt vähän odottamaan. Luulenpa, että rotatkin nukkuivat suurimman osan viikosta. Niilläkin, kun unenlahjat ovat sieltä parhaimmasta päästä.

Minulla on nyt ollut täällä kaksikin ulkopuolista kaunotarta Green Day –papalla kylässä, ja kuumehoureisena unohtui pappa sitten toisen naaraan luokse 1,5 vuorokaudeksi, kunnes muistin palauttaa hänet Molotov-kämppiksensä luokse. Molotov-herra itse ei ollut asiasta niin onnellinen, liekö sitten tottunut nukkumaan riippukeinussaan jo yksinään vai olikohan kateutta ilmassa, mutta tosiaan Green Day raukan vastaanotto ei ollut kauhean hellää.

Pyyhkeistä saa myös kivoja riippareita, ainakin Green Dayn mielestä.
Molotov jakaa riipparinsa Green Dayn kanssa.

Rotat todella osaavat arvostaa kunnon nukkumapaikkoja. Pesämökkihän pitää löytyä aina häkistä, mutta harvemmin niissä kuitenkaan nukutaan, ei ainakaan meillä. Iglu on ehkä joskus käytössä, varsinkin jos sinne on saatu isännän sukkia pehmusteeksi. Tosin välillä nekin lentävät nurkkaan vaikka ovatkin pestyinä sinne laitettu.

Frettiputket ovat usein myös suosittuja, niihin voi ahtautua samalla kertaa useampikin naaras. Nukutaan mitä ihmeellisimmissä asennoissa. Kyllä siinä täytyy joustavuutta löytyä kropasta. Hmmm mahtaakohan rotilla olla koskaan niskat jumissa?
Frettiputkeen on kiva ahtautua porukalla nukkumaan.

Sain Tiinalta noin kuukausi sitten ”lahjaksi” tai rotathan sen saivat tällaisen Ikeasta hankitun muovipussiensäilytysteline, muovinen, en tiedä löytyykö näitä enää Ikean hyllyiltä, mutta toivottavasti, koska näitä tulee ostettua muutama lisää häkkeihin seuraavalla Ikea reissulla. Ikeasta saa muutakin juuri rottia nukkumapaikoiksi sopivaa tavaraa ja edullisesti, ei muuta kuin mielikuvitus mukaan ja Ikeaan! Tätä roskista olen katsellut Ikean kotisivuilta ja mietin mahtaisivatkohan meidän naiset tykätä tällaisesta http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00154808/ jos joku kokeilee ennen Ikea reissuani niin kertokaa ovatko toimivia.

Ostin tosiaan myös muutama kuukausi sitten rotille Zooplussasta Sputnikkeja joita olen häkkien kattoon laittanut. Kooltaan ne ovat sopivia naaraille ja poikasille, ja niistä on tykätty.

Riipparit eli riippukeinut, joita ensi sijassa, ripustetaan häkin kattoon, ovat rottien ehdottomia suosikkeja. Dora voitti maaliskuun näyttelyssä yhden kauniin pinkki/vaaleanpunaisen kaksiosaisen riippukeinun, jonka englantilainen tuomari lahjoitti, hankittu täältä http://snugglefuzzies.co.uk/ ja eilen Jekku tai Peppu voitti itselleen myös englantilaisen tuomarin lahjana tulleen nukkumatason, kuvaa siitä ei nyt valitettavasti ole, mutta täältä saa vähän ideaa http://www.cosybedsandburrows.com/products.html ja sieltä Cosy Hammock Hangers. Näitä ei välttämättä tarvitse lähteä tilaamaan ulkomailta asti, vaan suomalaisilta tekijöiltäkin löytyy, esim ystäväni Janina tekee rotille nukkumataivaita http://www.tuotteet.suntuubi.com/. Janinalta olenkin näitä myös ostellut. Edellisessä näyttelyssä tuli hankittua Janinalta myös noita pehmeitä tyynyjä, joita voi laittaa kuljetusboxiin näyttelyn ajaksi. Oi kun rotat tykkäävät kölliä niiden päällä, suosittelen. Jos itsellä on aikaa ja osaa askarrella niin näitähän voi aina itsekin tehdä, mielikuvitusta vaan kehiin. Itse ei oikein tuo ompeleminen onnaa, niin on helpompi ostella valmiina. Lisäksi olen kerännyt kaikki farkut ja muut housut työkavereilta ja mutsilta, koska lahkeet leikkaamalla saa myös kivoja tunneleita, joita voi hakaneuloilla kiinnittää kattoon, nämä ovat myös rottien ehdottomia suosikkeja. Sitten, kun ovat likaisia, niin heitän ne roskiin.
Dora nukkuu mielellään työkaverin entisissä housunlahkeissa :)

Rotat tosiaan ovat nautiskelijoita, ja kaipaavat nukkumapaikoikseen mukavia ja pehmeitä vaihtoehtoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti