perjantai 28. syyskuuta 2012

All For Love


Alli muutti Hollannista Suomeen viime keväänä. Ystäväni Tiina keksi tytön nimeksi All For Love ja siitä muodostui myöhemmin sijoituskodin keksimänä lempinimi Alli. Alli tuli Hollannista toisen naaraan kanssa ja ensimmäiset kaksi kuukautta ne viettivät rotattomassa karenteenikodissa. Vihdoin kesäkuussa ne sitten palautuivat karanteenista ja muuttivat pysyvään sijoituskotiin Leenalle tänne Turkuun.
 
Tämmönen rääpäle sieltä tuli. Alli huhtikuusa.
 
Alli kasvoi kesän ajan Leenalla ja elokuussa tuli aika miettiä poikueen teettämistä. Olin jo alustavasti valinnut tulevaksi sulhoksi Tiinalla sijoituksessa olevan blue agouti uroksen, Zaya’s Blue Planetin. Elokuussa sitten russian silver tyttö Alli kuskattiin Tiinan luokse astutukseen. Alkuun Alli oli Tiinan luona vähän hämillään ja epäluuloinenkin. Astutus kuitenkin tapahtui melko pian ja sitten rupesimme odottelemaan mahan paisumista.
Alli kesällä Leenan kuvaamana.

Blue Planet hoitikin homman kotiin ensimmäisellä astutuskerralla. Alli synnytti rääpäleensä 12.9. ja tällä kertaa hollantilaisen tuonnin kanssa synnytys hoituikin erinomaisesti! Kävin katsomassa emoa ja poikasia ensimmäisen kerran Tiinalla saman viikon sunnuntaina.  Mamma oli ensimmäosen viikon hiukan hermostunut, mikä normaaliakin vieraassa paikassa. Olimme sopineet Leenan kanssa, että Alli poikasineen siirretään heti poikasten täytettyä kaksi viikkoa Leenalle. Näin emo pääsee omaan kotiinsa rauhoittumaan. No kyllä se Allikin sitten Tiinalla lopulta rauhoittui, huomasi varmasti, ettei mitään hätää ole.

4päiväsenä.

9päiväsenä.


Tämän viikon tiistaina kuskasin sitten Allin ja vauvat Tiinalta Leenalle. Olin vienyt jo edeltävänä viikkona Leenalle valmiiksi häkin, joten sekin odotti tulevaa kompaniaa valmiina. Alli otti muuton todella rennosti. Tietty mamma huomasi, että kotona ollaan. Siellä Alli kasvattaa sitten 7 kaunista kääpiötään viisiviikkoiseksi. Kääpiöt ovat väreiltään russian silver agouteja ja yksi russian blue agouti. Yllätyksenä poikueeseen syntyi myös yksi fuzz, ensimmäinen laatuaan Zaya's-rottalassa. Tällainen mutaatio ei ollut toivottu, mutta tietenkin toivomme härpäkelapselle kunnon elämän ja hyvän kodin ja se onkin jo löydetty. Myös kaikki muut lapset on jo alustavasti varattu!
Lisää vauvakuvia päivitetään tänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti