sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Littoisten näyttely 17.3.2012

Maaliskuussa on perinteisesti ollut Lounais-Suomen Kesyrotta- ja Gerbiiliyhdistys ry:n juhlanäyttely, ja niin tänäkin vuonna. Näyttelypaikkana toimi tällä kertaa Littoisten työväentalo, lähinäyttely meikäläisille oli kyseessä siis. Kesyrotille oli kutsuttu tuomarit Englannista, Lian O'Sullivan ja Fiona Barker, he tuomaroivat sileäkarvaiset kesyrotat ja tällä kertaa niille olikin järjestetty oikein tuplaluokat. Rexit eli kikkurat tuomaroi Sari Kallio, oli oikein kiva saada hänet tuomaroimaan pitkästä aikaa, toivottavasti hän myös jatkossa tuomaroi yhdistyksen näyttelyissä, hänellä on pitkä kokemus kesyrotista ja on yksi eniten arvostamiani tuomareita tällä hetkellä.

Näyttelyvalmistelut aloitin jo alkuviikosta, mutta kevätväsymys tms. iski ja näin ollen rottien laittamista jäi myös vielä perjantaille. Onneksi töissä oli lyhyt päivä ja olin kotona jo yhden jälkeen. Sitten koirat lenkille, välipalaa, rottien puunausta, suihkuun ja freshinä brittituomareittemme kanssa syömään viikinkiravintola Haraldiin kera puheenjohtajamme Miran. Ruoka oli hyvää ja myös tuomarit viihtyivät ja kehuivat ravintolavalintaamme. Keskustelu pyöri luonnollisesti eläinten ympärillä melko pitkälti, tosin mukana ollut Fionan mies hiukan ihmetteli kun me suomalaiset olimme niin hiljaisia. Keskityimme syömiseen, ja ollaan me Miran kanssa muutenkin vähän sellaisia ettei ihan koko aikaa höpötetä niinkuin englannissa on tapana. Kulttuuriero, Lian taitaa onneksi jo olla vähän tottuneempi meihin "hiljaisiin" suomalaisiin. Lian näytti kännykästä videokuvaa kahdesta skunkistaan, kyllä, hänellä on lemmikkinä kaksi skunkkia! Ne vaikuttivat oikein mukavilta lemmikeiltä, toivottavasti vielä jonain päivänä olisi mahdollisuus nähdä niitä livenäkin, Suomessa ei niitä taida kauheasti olla. Ravintolassa ilta kului rattoisasti ja yhdeksän maissa saatoimme tuomarit takaisin hotellille. Onneksi olin jo päivällä ehtinyt pestä kaikki rotat, joten illaksi oli enää jäänyt vähän tulostamista, näyttelyluettelot tulostin itselleni ja samaten englanninkielisen standardin. Parin poikueen rekkaritkin tulostin vihdoin, ja tottakai jotain unohtuikin: toisen poikueen paperin kakkospuoli unohtui tulostaa ja se oli tietysti se jonka poikasia tuolta näyttelystä lähti eteenpäin omiin koteihinsa. Noh, lähetellään niitä papereita sitten perästäpäin.

Lauantaina aamulla kello soitti puoli seitsemän aikaan, ihania nämä lähinäyttelyt kun ei tarvitse keskellä yötä lähteä. Maiju tuli hakemaan puoli kahdeksan aikaan ja pakkasimme meikäläisen rotat autoon. Olin ilmoittanut kuusi rottaa näyttelyyn, mutta yhden jouduin jättämään pois kun sen silmä vuoti perjantaina. En edes katsonut vuotiko se lauantaina aamulla, vaikka se ei olisikaan vuotanut enää niin näyttelypaikat ovat sen verran vetoisia (koneellinen ilmastointi yms.) että siellä silmä todennäköisesti olisi ruvennut uudestaan vuotamaan. Olimme näyttelypaikalla vähän ennen kahdeksaa ja paikalla olivatkin jo Saija ja Tero. Yhdessä kannoimme pöydät paikalleen ja muitakin alkoi pikkuhiljaa ilmestyä. Vaikka itse näyttely alkaisi kymmeneltä, menee näyttelypaikan kuntoon laittamisessa aikaa, joten lähinäyttelyihinkin menemme yleensä kahdeksaksi. Pöydät oli nopeasti kannettu, sitten tarkastettiin mukana olleet rotat ja laitettiin numerolaput boksien kanteen kiinni. Hiukan kuulumisten vaihtoa ja rottien esittelyä Salosta tulleille "turisteille" (terveisiä vaan jos satutte lukemaan), tuli myös shopattua riippumattoja "pino".

Itse näyttely saatiin käyntiin vähän kymmenen jälkeen, kaikille löytyi assarit ja sihteerit, kiitos niille ketkä olivat näyttelyssä töissä. Rankkaa duunia se on olla koko päivä kantamassa bokseja tai kirjoittamassa kynä sauhuten. Itse tein kuuntelua liittyen tuomariopintoihin (seuraavaksi teenkin sitten varmaan jo koe-arvostelun, hui!) Fionalle, samalla täytin tulospalvelukaavaketta. Fiona ei ollut kovin tiukalla päällä, itse olisin arvostellut tiukemmin, saa nähdä halutaanko mua mihinkään arvostelemaan useammin kuin kerran, sitten kun joskus ensin valmistun viralliseksi tuomariksi. Ruokatauolla käväisin viemässä Paulalta ostamani Critter Nation häkin kotiin hänen ystävällisellä avustuksellaan, ja onneksi satuttiin samaan aikaan kuin siskoni Valpuri oli viemässä koiriani ulos niin ei mennyt kovin kauaa ja ehdin vielä syödä itsekin ennenkuin Fiona jatkoi arvostelua. Alunperin ei meikäläisen pitänyt käydä kotona, joten olin sopinut että Valpuri käyttää koirat lenkillä päivällä, muuten niille olisi tullut liian pitkä päivä keskenään.

Omat rotat saivat arvosteluja laidasta laitaan, Lianilta tuli pelkkää kakkoslaatua tai viivaa, Fionalta ja Sarilta sentään sitä laatuykköstäkin. Ainoa mukana ollut rexrottani siamese russian blue point Zaya's Drogo Greatmane oli Sarilla ROP2 ja sai kaksi tähteä :D. Veljensä Zaya's Dracul Cadava sai Fionalta tähden kuten myös häkkitoverinsa Zaya's Lokar Icemender. Päivän aikana en pahemmin ehtinyt jutella kenenkään kanssa kun tuli keskityttyä kuunteluun ja siihen, että sai tulokset kirjoitettua oikein tuloskaavakkeeseen. Mukava mutta väsyttävä päivä, eikä äänikään lähtenyt vaikka palkintojen jaossa sitä joutui vähän käyttämään kovemmin. Kun palkinnot saatiin jaetuksi oli vielä loppusiivouksen vuoro, ja oli ihanaa kun monet jäivät auttamaan pöytien kannossa ja paikan siistimisessä, kiitos kaikille auttaneille! Kotiin päästyä oli olo ihan tasoa "raato", pitsaa ja siideriä nassuun, ja sitten aika pian tulikin jo mentyä pehkuihin, kun ei enää olisi pysynyt hereillä. Loppuun vielä pari kuvaa, oli mulla kamera näyttelyssäkin mukana mutta en ehtinyt/muistanut kuvata joten saatte tyytyä kotona otettuihin kuviin:

"Muutama" riippumatto tuli ostettua:


Drogo palkintoineen:

2 kommenttia:

  1. PetExpossa on ainakin parina kertana ollut skunkkikin näytillä, yhden eläinkaupan osastolla omassa aitauksessaan. Eli sielä sellaista saattaa taas päästä livenä bongailemaan, silloin kun otus ei ole vielä niin väsy että vetäytyy pitkille päikkäreille pesäänsä. Hauskan oloinen otus kyllä.

    VastaaPoista
  2. Ai on, en oo bongannu. Onk tää se sama eläinkauppa jolla on mm. ne valkoset siperian maaoravat? Täytyy kattoa jos heti aamusta kävis ens kerralla bongaamassa, yleensä aina ollu töissä ni ei oo kerinny päivällä kiertelemään. Harmi kun sitä ei varmaan saa käsitellä siellä, Lian kertoi et oli saanu pitää sylissä skunkkia ennen ku oli hankkinut noi omansa.

    VastaaPoista