tiistai 23. elokuuta 2011

Piru rotaksi

Tuossa pari blogikirjoitusta sitten lupasinkin kirjoittaa uusista tulokkaista. Tässä pientä jutunjuurta yhdestä tulokkaasta.


Sini, Elina ja Meiju Lahdesta kävivät keväällä Hollannissa rotanhakureissulla. Etukäteen oli varattuja rottia ja suurilla eläinmessuilla taisi takertua mukaan muutama yllärihankintakin :D Joka tapauksessa he toivat Suomeen ensimmäiset red eyed devilit eli martenit. Olin jo vuosi pari sitten ihaillut näitä pelkissä kuvissa ja nyt näin sitten niitä tuonteja ihan livenä ja tietenkin varasin itselleni yhden tytön heti kättelyssä.

 

Kasvattajapäiviltä se oma martenini lähti sitten mukaan. Ihastuin tyttöön heti ensi silmäyksellä, pieni, pehmeä turkkinen ja punasilmäinen tumma kaunotar.


Tyttö on viralliselta nimeltään Quid Pro Quo. Usein väännän lempinimen juuri tuosta virallisesta nimestä, mutta nyt kun pääsin kotiin esittelemään miehelleni uutta tulokasta, hän päästi suustaan, että tuohan näyttää ihan pirulta. Niinpä meidän uudesta neidistä tuli Piru. Itse asiassa jos oikein yrittää vääntää niin saahan tuosta virallisesta nimestäkin sanan Piru, ainakin siinä on kaikki tarvittavat kirjaimet :D


Piru ei todellakaan ole nimensä veroinen. Ehei, hänessä ei ole mitään pirullista :D Neiti on todella utelias, touhuu muun lauman mukana ja ottaa hyvin kontaktia ihmiseenkin. Piru on myös kova piippailemaan, aina on jotain kerrottavaa minulle tai laumatovereille. Ja sitten kun oikein jännittää tai kiihtyy niin Pirulle tulee hikka :D


Pirun väri on vaalentunut tässä muutaman viikon sisällä, toivottavasti ei enää kauheasti vaalene. Juuri tuo väritys viehättää erityisesti. Punaiset silmät ja tummahko turkinväri ovat hauska kontrasti ja tekevät hänestä persoonallisen näköisen. Silver tikkausta on myös ilmestynyt, sekin tietenkin vaalentaa yleisilmettä. Turkinlaatu on muuttunut pörröisenpehmeästä normaaliin rotanturkkiin.


Piru on myös kasvanut parissa kolmessa viikossa paljon, tuplannut varmasti kokonsa. Piippailun lisäksi neiti harrastaa juoksupyöräjuoksua. Tällä hetkellä Piru ei ole enää lauman pienin, kun pari päivää sitten laumaan muutti uusi neito Tiinalta.


1 kommentti:

  1. On kyllä aika jännän näköinen rotta. Tumman turkin kanssa punaiset silmät näyttävät vielä oudommilta kuin vaalean turkin kanssa, varsinkaan kun ei ole ennen nähnyt moista :)

    VastaaPoista