maanantai 8. elokuuta 2011

Kasvattajapäivät 2011

Kasvattajapäivät ovat jokavuotinen tapahtuma, johon on aivan pakko osallistua, jos mahdollista. Yleensä ne on järjestetty jonkun kasvattajan/hallituslaisen/harrastajan kotona tai kesämökillä. Viimeksi kasvattajapäivät järjestettiin Hausjärvellä ja sitä ennen Nummi-Pusulassa.


En ehtinyt Puolan matkalta kuin käydä kääntymässä kotona kun pitikin jo matkata kasvattajapäiville. Puolan Gdanskista sen verran, että kaksi eläinkauppaakin tuli koluttua. Toisessa ei ollut kuin lintuja, mutta toisessa löytyikin sitten mm. chinchilloja, kaneja, hamstereita, hiiriä, lintuja ja rottia! Myynnissä oli kolme rottapoikaa, nuoria ja väreiltään 1 x pew ja 2 x black hooded.


Kasvattajapäivät alkoivat siis jo perjantaina, mutta lähdimme vasta lauantaiaamuna matkaan. Auto täyttyi siis minun lisäkseni Tellusta, Tiinasta, Suskista, rotista ja vuodevaatteista. Hyvin löydettiin ihme ja kumma perille, vain kerran ajoimme ohi :D


Tällä kertaa Kesis oli vuokrannut kivan punaisen puutalon Porvoosta. Se oli kahdessa kerroksessa, yläkerrassa nukkumatilat ja alakerrassa keittiö, suihkut, oleskelutilat ym. Aivan mahtava paikka tällaisen tapahtuman järjestämiseen. Toivottavasti ensi vuonnakin kasvattajapäivät järjestettäisiin samassa paikassa, silloin täytyy kyllä varata reissuun koko viikonloppu.


Kasvattajapäiville osallistui huima määrä ihmisiä, varmasti lähemmäs 20 ihmistä. Ja varsin kattavalla materiaalilla :D Paikalle oli saapunut Kesiksen puhiksen lisäksi alkumetreillä olevia kasvattajia, jo työtä tehneitä, mutta vielä nimettömiä kasvattajia ja sitten tietenkin meitä nimellisiä eli "virallisia" kasvattajia. Löytyi joukosta myös yksi juuri kasvatuksen päättänytkin kasvattaja: Marita. Harmi menettää hyvä kasvattaja, mutta toivottavasti Maritaa nähdään vielä jatkossa näyttelyissä arvostelemassa! Virallisista kasvattajista puuttuivat Elina ja Janina, ehkä ensi kerralla nähdään heidätkin mukana.


Keskustelu oli vilkasta ja mielenkiintoista. Lähes kaikki osallistujat olivat minulle entuudestaan vanhoja tuttuja, joiden kanssa on tullut rupateltua ennenkin, mutta näyttelyissä on aina niin vaikea rauhassa pysähtyä keskustelemaan, joten tällainen tapahtuma on erittäin tärkeä. Toivottavasti ensi vuonna nähtäisiin vieläkin enemmän osallistujia. Joukkoon toivoisin varsinkin niitä, jotka ovat kiinnostuneita kasvatuksesta tai jopa jo aloitelleet. Ja tällaisia henkilöitä todellakin on, joten ihmettelen missä he piiloilivat. Kasvatukseen eteen täytyy nähdä työtä ja tavata toisia samanmielisiä, joilta saa neuvoja ja tukea.


Lauantai tosiaan kului siivillä ja sunnuntaina aamiaisen jälkeen matkasimme vielä Sarin luokse tutustumaan hänen rottalaansa. Olin tyylikkäästi itse kutsunut itseni siellä käymään. On erittäin mukavaa vierailla myös toisten rottaloissa ja nähdä tarkemmin kasvatustyötä, pelkästään näyttelyissä sitä ei pysty tekemään.


Eikä kasvattajapäiviltä Porvoosta päästy tosiaankaan tyhjin käsin lähtemään. Ennakkoon Siniltä tilaamani punasilmäinen pirulainen marten naaras ja Elinalta kaappaamani russian burmese naaras lähtivät kohti Turkua. Lisäksi Sarilta tuli yllärinä russian stone. Huh huh mihin sitä taas olen pääni lykännyt. Mutta näistä härpäkkeistä sitten myöhemmin juttua ja kuvia.


Mahtava viikonloppu Porvoossa. Niin mukava, etten huomannut edes ottaa kuvia vaikka kamera oli kyllä mukana. Tosin kotona kyllä huomasin että kamerasta puuttui akku, siinä se oli laturissa edelleen kiinni keittiön pöydällä :D Eli tämä kirjoitus ilman kuvia, sorry!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti