tiistai 5. helmikuuta 2013

Puhdastako?

Tuli mieleeni tässä tammikuinen näyttely. Itse olin sihteeröimässä rex rottia ja oli mielenkiintoista seurata toisen kotimaisen tuomarin arvostelua. Tosin Sari kirjotuttaa niin paljon :D ja minun käteni kramppaa, että ei siinä tarpeeksi saanut keskityttyä. Olisi erittäin antoisaa jos joskus näkisi sen päivän, että me suomalaiset viralliset tuomarit voisimme viettää näyttelypäivää keskustellen rotista. Valitettavasti meitä suomalaisia virallisia tuomareita on vain kourallinen, itseni ja Sari A:n lisäksi Sari K., Elina P. ja Nanna T.. Muilla ei taida enää olla oikeuksia voimassa. Eli viiden tuomarin voimin arvostellaan, ja kolme meistäkin kasvattaa myös aktiivisesti, joten ei todellakaan haluttaisi tuomaroida kauhean usein. Itse en edes niin pidä arvostelemisesta, en ole koskaan pitänyt, mutta aikoinaan minut "pakotettiin" hommaan, ei edes annettua mahdollisuutta kieltäytyä :D Mutta tosiaan tuomarointini onkin sitten ihan toinen juttu, voin joskus kirjoittaa siitäkin tarkemmin.

Eli tosiaan sihteeröidessäni Saria tuli arvosteluun rimpuilija Peppu-poikani. Jätkällä oli kova kiire koko ajan takaisin boxiinsa, sylissä kun ei sitten yhtään tykätä olla. No turhaan Sari pelkäsi, että Peppu puree, ei se ainakaan tähän mennessä ole koskaan purrut, joten tuskin Sarikaan tätä kunniaa olisi saanut. Ei siinä vielä mitään, mutta sitten Sari silitti Peppua vastakarvaan ja tukka jäi niille sijoilleen, olin ihan äimänä, kyllähän poika oli pesty tosin melkein viikko sitten, ei se nyt noin rasvaiseksi voi tulla noin nopeasti. En ajatellut asiaa seuraavaksi kuin vasta kotona, vaikka päivän aikana sileäkarvainen sijoitusnaaraani tuotiin näytille ja minulta kysyttiin miksi tällä on niin ihmeellinen turkki ja silitin tätä naarasta vastakarvaan ja sekin jäi paikoilleen, sileä naaras, mitä hittoa.

Muutaman päivän päästä tuli asiaa uudestaan mietittyä ja juttelin Tiinan kanssa. Hän kun on expertti tuossa rottien puunauksessa niin hän sanoi, että juu hän viimeistelee Groomers Goop huuhdonnan jälkeen kaikki rotat vielä Fairyllä. No voi hitto sanon minä, en minä selviä näistä nykyajan toimenpiteissä, pitääkö ne rotat nykyään sataan kertaan pestä ja kynnetkin vielä viilata... Luulin päässeeni helpolla, kun löysin GG:n, kun puhdasta jälkeä tulee niin helposti, mutta että vielä monen minuutin viruttelun jälkeen pitää Fairyllä pestä uudelleen, uuuuuuuh, eihän tämä homma mihinkään helpottunut.

Juu mutta muistakaahan kaikki rakkaat sijotuskodit ja miksei muutkin näyttelyttävät kodit, GG tulee huuhtoa turkista pois todella hyvin ja jatkossa ainakin annan rotiskoilleni pikapesun Fairyllä.

Onneksi helmikuun näyttelyä edeltää lomaviikko, ehkä saan tuplapestyä omatkin rottaseni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti