maanantai 12. marraskuuta 2012

Liedon näyttely 3.11.2012

Vähän tulee jäljessä nämä minun kirjoitukseni kun Liedon näyttelyn jälkeen on osallistuttu jo toiseenkin näyttelyyn Helsingissä. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

LSKGY:n Liedon näyttelyssä pet luokkia arvostelivat Elina ja Tellu, vähän vaihtelua ainakin sille, että Janina-raukka on joutunut niiiiin paljon viime aikoina arvostelemaan :)

Ennen näyttelyä muutama ihminen sitten puhalsikin yhteen hiileen saadakseen vuoden viimeisen LSKGY:n näyttelyn järjestettyä. Minun ei tällä kertaa tarvinnut kuin kirjoitella virallisten luokkien numerolaput ja käydä noutamassa virallisten luokkien ruotsalaiset tuomarit Gail Adam ja Theres Granath aamulla satamasta. Olin tietenkin varannut heidät jo etukäteen kuukausia sitten. Theres arvosteli ensimmäistä kertaa Suomessa rex rottia ja minä toimin hänen sihteerinään. Suht hyvinhän se meni vaikkei kummatkaan olla englanninkielen maistereita ja alan sanasto olikin välillä pikkaisen hukassa, mutta parhaamme tehtiin! Theres ei ole tottunut siihen, että rexejä trimmataan näyttelyyn, Ruotsissa kun tätä ei harrasteta. Jo heti alkuun hän jo autossa kertoikin, ettei tule hyväksymään kaljuja länttejä rexeillä. No eihän niillä kuulukaan olla kaljuja kohtia trimmauksen takia, mutta kuten kaikki rex rottien omistajat tietävät, rakkaat kikkuramme vain iän myötä kaljuuntuvat, toiset enemmän ja toiset vähemmän.

Gail tosiaan arvosteli sileitä tuplamäärän verrattuna Theresiin, no hän onkin jo vanha tekijä Suomen näyttelyrintamalla. Gail arvosteli siis sileät ja Sarian toimi sihteerinä, kuten kaikissa näyttelyissä, on se vaan mahtava immeinen. Taisi jopa käydä niin, että heidän pöytänsä oli valmis meitä nopeammin. Tosin meillä oli iki-ihanat koestanttuluokat eli headache classes eli päänsärkyluokat. Katselmusluokat tungettiinkin sitten Gailille.

Sileissä ei omille rotille tullut mitään, mutta kunniaa tuli kasvatillemme ja Paulalla sijoituksessa olevalle besrbp ukkelille, joka oli sileitten ROP2, jos nyt en ihan väärin muista. Sai vielä tähdetkin ja samalla valmistui FinChampioniksi. Onnea Paulalle ja Zaya’s Healing Touchille! Lisäksi näyttelyssä valmistui FinChampioniksi myös Luukkasten perheen russian buff kasvattini Zaya’s Lisa On Ice, onnea heillekin!

Omista rotistani ilahdutti Pepun (Zaya’s Jepulis) ROP2 tila rexeissä. Samalla sekin sai itselleen tittelin FinCh!
Päivä meni nopeasti tosiaan sihteeröidessä ja päivän päätteeksi kuskasin vielä tuomarit satamaan ja sijotusrotat kotiinsa. Heti viikon päästä Liedosta seuraava näyttely, pääasia ettei siihen tarvitse kuurata niin paljon...

Kuvista kiitos kuuluu kuvaajalle eli Ilvekselle :)


Siinä me sönkötetään enkkua :)

Paikan päältä löytyi ahkeria tyttöjä!
Ja vieläkin ahkerampia varttuneita naisia!

1 kommentti:

  1. Joo kiitti :P ois kyl kiva muistaa mitä me Riikan kanssa ollaan oikeen pähkäilty =D

    VastaaPoista