torstai 28. heinäkuuta 2011

Hei Hei Walo & Lysti!

Tänään aamupäivällä huomasin, että rottanaaraani Lysti ei ollut kunnossa, se oli heikko, pysyi tuskin pystyssä, kyljet oli lommolla, karvat pystyssä ja hengitys vaikeutunut, jonkinlainen kohtaus kyseessä. Olihan se parin kuukauden ajan näillä kuumilla ilmoilla ollut selvästi kovilla, mutta ei sentään tuollainen. Siinä sitten tuli kiire, että lopetukseen piti saada ja pian.


Samalla kertaa kiireessä tein myös päätöksen Walosta, Lystin äidistä. Sillä oli ollut kasvain jo jonkin aikaa ja se oli kasvanut jo niihin mittoihin, että viimeinen matka olisi edessä muutenkin jo hyvinkin pian. Kasvaimesta oli karvat lähtenyt jo lähes kokonaan, joten silloin on aina suurempi vaara, että kasvain rikkoontuu ja voi tulla esim. verenmyrkytys. Lisäksi se sijaitsi aivan virtsarakon vieressä todella pahassa paikassa.


Kummankaan viimeisen matkan päättäminen ei ollut helppoa, mutta kyllä se oli tehtävä eläimen parhaaksi, ei voi ajatella itsekkäästi, ettei pysty päästämään irti. Walo ja Lysti olivat yhdet mahtavimmista rotista, mitkä olen saanut koskaan omistaa. Niiden luonne oli täysi kymppi, enempää ei voisi rotalta pyytää! Minun lisäkseni mummoja jäi kaipaamaan myös Lystin tytär ja Walon tyttärentytär Tyyris Tyllerö!

Zaya's Lysti 3.12.2009-28.7.2011


Zaya's Walone 15.6.2009-28.7.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti